Sinds 2021 geven wij deze tocht een nieuwe naam: het wordt de Vierde Marcel Ryssen-wandeling. Stiltewandeling van het Reynaertgenootschap. Zo willen wij onze oud-voorzitter Marcel Ryssen (1927-2020) gedenken via deze stille exploratie.
Het traject is circa 5 km lang. De tocht zal maximaal 2.15 uur duren. We houden de groep bewust klein.
We focussen op onze zintuigen in een oud landschap langs de Wase cuesta. We gaan op zoek naar het Fort van Steendorp, het nieuwe landschap van de Roomkouter en wandelen heel even langs de boorden van de Schelde. We lezen voor uit het werk van auteurs die over de streek geschreven hebben. We gaan langs stille waters, steile oevers, steenbakkerijen en zien een paviljoen aan de overkant. Een Reynaertfragment zal niet ontbreken (aan de nieuwste Reynaertbank). We sluiten af met een borrel te velde. De ingrediënten van de tocht staan vast: een korte historische toelichting bij de omgeving en de landschapsontwikkelingen, voorlezen uit literaire teksten, een stukje traject dat in stilte wordt afgelegd … En hopelijk vinden we de stilte ook daadwerkelijk, al was het maar eventjes.
We starten om 10 uur aan Natuurhuis Roomkouter: Kapelstraat 170 a, 9140 Steendorp.
Met deze stiltetocht geven we oproep aan de vraag om op zondag 27 oktober – de dag dat we naar het winteruur zijn teruggekeerd – even terug te keren in en naar onszelf.
Inschrijven voor deze gratis wandeling kan via een mailtje retour met de aanduiding van het aantal deelnemers. Enkele dagen voor de wandeling ontvangt u een mail met de meest actuele informatie.
Over de stilte: http://www.portaalvandestilte.be/

Gelieve rekening te houden met het wijzigende uur (we keren terug van het zomer- naar het winteruur). U kunt uw auto best parkeren langs de drukke N419 (Kapelstraat).
Gelieve laarzen of stevig, waterbestendig schoeisel te voorzien. Bij de verkenning in juli lagen er in elk geval enkele flinke plassen op het traject.